Begrijp uw kat

Nogga producten

In de trimsalon en tijdens de gehele opleiding tot vachtspecialist werken wij met de vacht verzorgingsproducten van Nogga. Deze producten zijn vanaf 1 februari 2018 ook te koop in de trimsalon. Mijn trimsalon is een gecertificeerde Nogga Salon.

Nogga is de nieuwste generatie katten en honden shampoo!

Nogga is het enige product dat momenteel beschikbaar is in Europa, die organische natuurlijke actieve ingrediënten gebruikt die in staat is om de huid van buitenaf te voorzien van de voeding die het nodig heeft.

Hoe Nogga werkt

Nogga (in tegenstelling tot vele andere shampoos) is wetenschappelijk ontwikkeld om door de huid te dringen en de haarfollikel van binnenuit te voorzien van de nodige voedingsstoffen.

Binnen elke haarfollikel is er een talgklier die talg bevat en produceert. Talg bestaat uit  verschillende vetten en creëert een barrière op de huid, de zogenaamde “vetlaag”. Deze laag bevat een unieke essentiële flora met bacteriën (inclusief talg) die de huid beschermt, in evenwicht houdt en gezond maakt.

Talg wordt gelijkmatig over de huid en het haar verdeeld door trillingen van de arrector pili spier (door dit spiertje krijgen we ook kippenvel). Zo blijven huid en haar goed gehydrateerd en wordt uitdroging voorkomen. De producten van Nogga brengen evenwicht in de huid op dezelfde manier als probiotica evenwicht brengen in de darmen, door de flora in natuurlijke balans te brengen.

Nogga producten

Nogga wordt geformuleerd met dezelfde ingrediënten die van nature nodig zijn voor de gezondheid van de huid en haargroei; omega vetten, vetzuren, biotine, retinol, vitamine E, vitamine B, eiwitten, mineralen en nog veel meer. Door het toevoegen van deze essentiële ingrediënten rechtstreeks in de huid en direct in de haarfollikel en de talgklieren, krijgt de huid direct alle voordelen. We verwijderen de vetlaag niet, we voegen alleen toe. 

Een gezonde huid = een gezonde vacht.