Begrijp uw kat

Algemene informatie

Er komt in Nederland steeds meer bekendheid voor het professioneel trimmen van katten. De tijd dat hondentrimmers het trimmen van katten er even bij deden of dat de kat met een vervilte vacht door de dierenarts onder narcose werd geschoren lijkt achter ons te liggen. Nu de vraag naar geschoolde kattentrimmers toeneemt, komt er ook meer behoefte aan opleiding gegeven door gespecialiseerde docenten op het gebied van de kat en zijn vachtverzorging.

"BEGRIJP UW KAT" heeft voor de opleiding tot kattenvacht specialist een aantal geweldige docenten gecontracteerd. Ieder zijn zij een specialist met veel praktijkervaring op hun eigen vakgebied.

Tijdens de opleiding beginnen we in module 1 bij de basis. Dit is te volgen voor iedereen die graag meer wil weten over vachtverzorging van de kat. In de vervolgmodules wordt je opgeleid tot kattentrimmer(ster) en allround kattenvacht specialist. Alle handvaten om dit te leren worden je aangereikt op een katvriendelijke manier. Je leert het dier te hanteren en verlossen van vachtproblemen. Je leert om te anticiperen op angst en stress. Ook leer je om vachtproblemen te indiceren en in overleg met je klant een plan van aanpak te maken. Bij het vermoeden van een medisch probleem weet je wanneer je de klant door moet sturen naar de dierenarts. Bij het aantreffen van parasieten of zoönosen kan je de klant een gericht advies geven. Aan het einde van de opleiding kun je alle ras- en vachtstructuren trimmen en scheren. Je bent zelfs in staat om ieder voorkomend ras perfect af te leveren voor een show.

Katten trimmen is een beroep wat risico’s met zich meebrengt. Wij willen onze studenten daarom alle vaardigheden aan leren onder het toezicht van ervaren gediplomeerde kattentrimmers en vakdocenten. Tijdens de gehele opleiding zijn er verschillende stages verplicht.

  • De modules dienen op volgorde te worden gevolgd
  • Enkele dagen uit de module tot vachtspecialist kunnen los als workshop worden gevolgd
  • Vrijstelling voor bepaalde dagen is alleen mogelijk in overleg met de docent en na aantoonbare kennis voor een onderwerp.