Begrijp uw kat

Chippen van uw kat

Per 1 februari 2018 is het mogelijk om uw kat bij Begrijp Uw Kat te laten chippen.

Tarieven
Chippen van uw kat 25,00
Chippen in combinatie met een trimbehandeling 20,00
Vaccinatieboekje 3,00

Laat u 3 katten of meer in één keer chippen dan krijgt u 10% korting. Heeft uw kat geen vaccinatieboekje dan is deze bij mij te koop. Het chipnummer wordt hierin geplaatst tevens kan uw dierenarts de entingen van uw dier hierin vermelden. Gaat u met uw kat naar het buitenland dan heeft u een Europees paspoort nodig voor de kat. Deze zijn alleen bij de dierenarts te verkrijgen.

Niet verplicht, toch doen!

Het chippen van katten is in Nederland niet verplicht. Toch is het belangrijk om uw kat te laten chippen en registreren.

Veel zoekgeraakte en nooit terugbezorgde katten…

Elk jaar komen veel katten in het asiel terecht, en vaak gaat dat om katten die zwervend zijn aangetroffen. Omdat een groot deel van de katten niet gechipt is of omdat de registratie niet goed is bijgehouden, kunnen deze vaak niet worden terugbezorgd bij hun eigenaar.

Behalve bij de asielen van de Dierenbescherming komen ook bij diverse andere opvangen gevonden katten binnen die niet terugbezorgd kunnen worden. Daarnaast komt het ook regelmatig voor dat mensen die een kat vinden die niet gechipt blijkt  te zijn, de kat zelf houden. Het totale aantal zoekgeraakte en nooit terugbezorgde katten is dus nog groter.

Voorkom dat u uw kat op zo’n manier verliest: laat hem of haar chippen, registreer het chipnummer en uw gegevens bij een databank en zorg ervoor dat u die registratie ook aanpast als er iets wijzigt.

Ook voor ‘binnenkatten’!

Ook voor katten die normaal gesproken binnen wonen, is het belangrijk dat ze gechipt en geregistreerd zijn. De kans dat de kat op straat belandt is weliswaar niet groot, maar toch is een ontsnapping door een te lang openstaande deur of door een raam bepaald niet denkbeeldig. En dan blijkt dat het oriëntatievermogen van de kat stukken minder is dan dat van katten die regelmatig buiten komen. Juist deze ontsnapte binnenkatten hebben dus moeite met het terugvinden van hun huis en lopen grote kans om te gaan zwerven.