Begrijp uw kat

Welkom

Welkom op de website van kattengedragstherapeut, kattentrimster en vachtspecialist Ellen van Klooster.

Kattengedrag

Het gedrag van katten wordt vaak verklaard vanuit mensengedrag. Hoe vaak horen we niet, mijn kat is zo jaloers, of de kat plast op de bank om mij te pesten! Hierdoor ontstaan veel misverstanden en toenemende frustraties bij eigenaren.

Gedragsproblemen bij katten kunnen ontstaan door diverse redenen. Vaak zijn deze problemen goed op te lossen.

Ik sta voor het creëren van meer begrip voor de natuurlijke behoeften van uw kat. Dit zal het welzijn van uw kat verbeteren, evenals de verstandhouding tussen u en uw kat.

Kattenvacht

Heeft uw kat last van klitten?
Bent u de vele haren in uw huis zat?
Spuugt uw kat veel haarballen?
Wilt u graag met uw kat naar een kattenshow?
Heeft u te weinig tijd en lukt het niet om de vacht van uw kat goed te verzorgen? Dan heeft u nu het juiste adres gevonden om u te helpen!

Na jarenlange ervaring en intensief met katten gewerkt te hebben, ben ik tot de conclusie gekomen dat de meeste katten zich makkelijker in de trimsalon laten trimmen dan in hun eigen territorium. Bij voorkeur trim ik uw kat in de trimsalon, maar op verzoek ook bij u thuis.

Opleiding kattentrimmen en workshops

Wil je graag meer weten over de vachtverzorging van de kat en zou je hier misschien je beroep van willen maken? Volg dan bij Begrijp Uw Kat de opleiding tot kattenvachtspecialist. Iedereen die interesse heeft in vachtverzorging van de kat, kan module 1 volgen. In deze module starten we bij de basis van het verzorgen van de kattenvacht. Heb je module 1 positief afgesloten dan ontvang je een certificaat van deelname.

Na het positief afronden van module 1 wordt je in module 2 opgeleid tot kattentrimster. Naast de theorie en praktijkdagen ga je stage lopen in een trimsalon en wordt je begeleid door een ervaren en gediplomeerde kattentrimster. Na het positief afsluiten van je theorie- en praktijk examen ontvang je het diploma kattentrimster.

Module 3 is uniek in Nederland en omliggende landen! In deze module wordt je door de beste docenten op hun vakgebied opgeleid tot allround kattenvachtspecialist. Deelname is mogelijk na het positief afronden van module 1 en 2.

Deze module is tevens toegankelijk voor cursisten die hun diploma kattentrimmen bij een ander instituut hebben behaald. (kopie diploma kattentrimmen mee sturen bij inschrijving).

Workshops

Regelmatig geven wij workshops op het gebied van de kattenvacht- en gedrag.