Begrijp uw kat

Vachtverzorging - de korthaar kat

Veel kortharige ras en rasloze katten hebben weinig onderwol en kunnen zich uitstekend zelf verzorgen, maar zij verharen erg in voor- en naseizoen. In deze periodes kan uw kat door mij door de ergste rui heen geholpen worden. Oudere katten, katten met overgewicht of medische aandoeningen hebben vaak meer hulp nodig bij het onderhouden van hun vacht. Zijn er bij de korthaar kat toch klitten en vilt ontstaan in de vacht? Dan wordt er gekeken hoe deze op een diervriendelijke manier verwijderd kunnen worden. Dit kan betekenen dat de vacht geschoren moet worden. De brits korthaar en exotic zijn korthaar katten met redelijk- tot veel onderwol, zij hebben vaak meer vachtverzorging nodig.

Vachtverzorging  korthaar katVachtverzorging  korthaar kat

In de trimsalon werk ik op een kat- en vachtvriendelijke manier!

Katten trimmen is maatwerk! Samen met u als eigenaar maak ik een plan van aanpak wat past bij de vacht van uw kat en wat haalbaar is voor u als eigenaar.

Opties vachtverzorging korthaar

Uitdunnen en kammen van de vacht

Kleine klitjes in de vacht van de korthaar kat zijn vaak met de kam te verwijderen. Ik kam de vacht goed door en dun deze uit zodat de vacht voor u weer makkelijk te verzorgen valt. De meeste kortharen hebben aan 2 trimbehandelingen per jaar, in voor- en naseizoen, voldoende.

Scheren of gedeeltelijk scheren

Een vacht die ernstig vervilt is of vol met klitten zit, moeten we scheren. Indien mogelijk sparen we de kraag, de staart en de pootjes. Het hoofdje knip ik in model. Het scheren van alleen de buik, onder de oksels en tussen de achterpootjes is ook een optie. Dit word vaak gecombineerd met het uitdunnen van de rugzone en kraag.

Wassen en drogen

Het wassen en drogen van de vacht heeft een aantal grote voordelen: de vacht is prachtig glanzend, schoon en luchtig, makkelijk om door te kammen en overtollig vet en huidschilfers worden verwijderd. Daarnaast heeft u veel minder haren in huis.

wassen korthaar kat

Standaard bij iedere behandeling:

  • Controle van de huid en vacht
  • Nagels knippen
  • Ogen en oren reinigen.